III. osnovna škola Bjelovar i njihovi „Eko-mravci“  bili su domaćini Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije u sklopu projekta dobrih dijela koji organizira Udruga Djeca za bolji svijet. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije je održala predavanje o vrlo aktualnoj temi – borbi u prirodi, koja se svakodnevno vodi između stranih invazivnih vrsta i domaćih zavičajnih vrsta koje ovdje prirodno obitavaju.

Cilj održanog predavanja je edukacija javnosti počevši od najmlađih o važnosti zaštite i očuvanja zavičajnih strogo zaštićenih vrsta, njihovoj ugroženosti i prijetnjama za opstanak. Između svih pritisaka koje negativno djeluju na opstanak domaćih zavičajnih vrsta ističu se strane invazivne vrste, pa je vrlo važno upoznati učenike kako pravilno postupati sa ovim vrstama, te  kako oni mogu doprinijeti smanjenju širenja ovih vrsta u prirodi.

Predavanje su poslušali i vrlo aktivno sudjelovali u raspravi učenici od petog do osmog razreda skupine „Eko-mravci“ III. osnovne škole Bjelovar.